Kennisbank

Documenten over en voor Mentale gezondheidsnetwerken op een rij.

Praatplaten bekostiging Mentale gezondheidsnetwerken

Het programma heeft in vier praatplaten samengevat hoe de bekostiging van het verkennend gesprek en van de overige functies er hoogstwaarschijnlijk uit gaat zien in de jaren 2024 tot en met 2026.

Advies NZa bekostiging verkennend gesprek en overige functies

De NZa heeft in overleg met veldpartijen het ministerie van VWS geadviseerd over de bekostiging van het verkennend gesprek en van de overige functies van Mentale gezondheidsnetwerken.

Standpunt Zorginstituut Nederland over verkennend gesprek

Zorginstituut Nederland concludeert in dit standpunt dat de inzet van de huisarts en ggz-professionals in het verkennend gesprek verzekerde zorg is. Daarmee kan het worden vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

Werkwijze Mentale gezondheidsnetwerken

Deze Werkwijze is de handleiding voor de partijen die in de regio werken aan het Mentale gezondheidsnetwerk.

Verkenning van het verkennend gesprek

Een belangrijke functie van het Mentale gezondheidsnetwerk is het aanbieden van het verkennend gesprek. In september 2023 publiceerde de Nederlandse ggz - deelnemer in het programma Mentale gezondheidsnetwerken - een document met informatie over regionale ervaringen met het verkennend gesprek.

‘Iedereen kent Oscar’

Adviesrapport met de toetsing en praktische en theoretische onderbouwing van de Leidende principes Mentale gezondheidscentra.

Integraal Zorgakkoord 2022

Het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft als doel de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Om dit te bereiken zijn afspraken gemaakt tussen het ministerie van VWS en een groot aantal partijen in de zorg. Die afspraken gaan ook over Mentale gezondheidsnetwerken. In het IZA heten die mentale gezondheidscentra.

Een initiatief van